top of page
nature-864395_1280.jpg

Yin & Nidra

Yin yoga en yoga nidra: een heerlijke combinatie voor het loslaten van spanningen en wegzakken in een diepe ontspanning. 

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen 3-5 minuten worden aangehouden. Door een milde strekking op te zoeken, worden spanningen uit het bindweefsel losgelaten en raakt het bindweefsel beter gehydrateerd. 

Door langere tijd in een houding te blijven kun je echt naar binnen keren, de stilte in jezelf opzoeken en je overgeven aan het moment. 

De les wordt afgesloten met yoga nidra - ook wel slaapyoga genoemd. Yoga nidra zorgt voor een hele diepe ontspanning, zowel fysiek als mentaal.

Yoga nidra is geen actieve vorm van yoga maar een geleide meditatie. Je hoeft alleen maar comfortabel te gaan liggen en te luisteren. Je mind blijft daarbij wakker en je lichaam valt als het ware in slaap. Je hersenen bereiken de langzame en herstellende hersengolven van de theta en delta staat. Yoga nidra is daarom heel heilzaam, je lichaam komt in een diepe ontspanning en het zelfgenezend vermogen van je lichaam wordt gestimuleerd. Yoga nidra bevordert je slaap en zorgt voor de aanmaak van geluk bevorderende neurotransmitters zoals dopamine.  

De Yin & Nidra lessen zijn op maandagavond van 20.45 - 22.00 uur (vanaf 27 september 2021). In de maanden september en oktober kun je de nieuwe yin & nidra les een keer gratis proberen!

bottom of page