top of page

" Sinds ik yin yoga volg,

heb ik veel minder last van mijn nek en schouders " 

"Na de yogales slaap ik altijd als een blok"

"Door yoga en mindfulness

heb ik ontdekt wat ik echt graag wil"

1T7A1686.jpg

Yin yoga ... voor een soepeler lichaam en meer rust in je hoofd

Yin Yoga is een rustige vorm van yoga

Bij yin yoga zijn de meeste houdingen zitten of liggend. Je blijft 3-5 minuten in de houding. Je gaat op zoek naar een milde rek in je lichaam. Die rek stimuleert het bindweefsel. Er ontstaat meer ruimte en soepelheid. Je leert bewust spierspanning los te laten.

 

Yin yoga is gericht op het versterken en versoepelen van het fascia (bindweefsel

Fascia (bindweefsel) bevindt zich in je hele lichaam. Het houdt ons bij elkaar. Geeft stevigheid en zorgt voor flexibiliteit. Yin yoga verbetert de hydratatie van het bindweefsel. Het wordt daardoor gezonder. Je voelt minder spanning in je lichaam en kunt makkelijker bewegen. 

Het beoefenen van yin yoga brengt je mentale ontspanning en rust

Door middel van ademhalingstechnieken breng je het zenuwstelsel tot rust. Daar reageert je lichaam op met het loslaten van spanningen. Ook merk je dat je hoofd meer tot rust komt. Je concentratie en slaapkwaliteit verbeteren door het beoefenen van yin yoga.  

Mild zijn voor jezelf

Yin yoga gaat om de verbinding met je lijf. Je leert weer voelen wat je lichaam jou te vertellen heeft. In yin yoga merk je dat je meer bereikt door minder moeite te doen. Te hard werken brengt je niet verder, maar werkt juist averechts. Je leert om te gaan met de fysieke en  mentale weerstand die je kunt voelen in een houding. Doordat je bewust gebruik maakt van je ademhaling voel je hoe alles komt en gaat, ook de weerstand die je voelt.

Je ademhaling is de brug tussen je lichaam en geest 

Af en toe passen we pranayama (ademhalingstechnieken) toe. Het belangrijkste is echter dat je weer contact maakt met je natuurlijke ademhaling. De ademhaling is de brug tussen je lichaam en geest.

Yin yoga is geschikt voor iedereen

Je hoeft voor yin yoga niet lenig of fit te zijn. We bewegen rustig. Komen langzaam in en uit de houdingen. Daardoor is er tijd om de houding aan te passen naar jouw lichaam. Als je een houding niet kunt is er altijd een alternatief. Ik heb diverse deelnemers begeleidt met blessures. Veel mensen ervaren een verbetering van hun klachten door het beoefenen van yin yoga. 

 

Je leert in de lessen diverse manieren van meditatie. Dat hoeft namelijk niet in kleermakerszit. Ook in een yin houding, liggend of in beweging kun je in meditatie zijn. Zo kun je ontdekken wat bij jou past. Wat voor jou het beste werkt. 

Ik nodig je graag uit om zelf te proberen wat yin yoga jou kan brengen

Het is mijn passie om mensen te helpen stilte en zelfcompassie te vinden

Juist omdat ik uit persoonlijke ervaring weet hoe nodig het is. Ik weet ook dat het niet makkelijk is. Ik leer je concrete technieken om te ontspannen. Wees niet bang het verkeerd te doen. Het gaat juist om de (be)oefening. Wat je leert in de yin yogales helpt je ook in het dagelijkse leven. 

Stefanie Langenbarg

bottom of page