top of page

GRATIS ONTSPANNING VOOR JOU 

Bij jezelf komen in 8 minuten

Wanneer maak jij tijd voor jezelf?

 

Het probleem is meestal niet dat we geen tijd hebben, maar dat we onze tijd niet bewust gebruiken. 8 minuten zijn zo voorbij wanneer je op social media scrollt. Maar hoe zou het zijn als je 8 minuten de tijd neemt om even helemaal tot jezelf te komen? 

Gun jezelf een korte pauze - kom lekker zitten of liggen en relax met deze gratis meditatie.

Je ontvangt deze gratis meditatie door je aan te melden voor

mijn nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van het online & offline aanbod. Je kunt je op elk moment weer afmelden voor deze mailings. 

Meditatie
1T7A1508_edited.jpg

Kennismaken met yin yoga

Gratis videoles

Waarschijnlijk heb je wel eens van (yin) yoga gehoord en heb je een beeld van wat yoga is. Veel mensen denken dat yoga niks voor hen is. Vaak hoor ik allerlei redenen om niet aan yoga te doen, zoals: 

" Ik ben niet lenig "

" Ik heb geen tijd voor yoga "

" Ik heb daar de rust niet voor "

" Ik kan die houdingen niet want ik heb last van ... (vul in) " 

" Yoga is te zweverig voor mij " 

Ik wil je graag laten kennismaken met yin yoga

Yin yoga is een hele rustige vorm van yoga waarbij je langzaam in en uit de houdingen komt en de houdingen langer aan houd dan bij actieve vormen van yoga. Er is dus alle tijd om te zoeken naar een houding die bij jouw lichaam past. Ieder lichaam is namelijk anders, en een yogahouding kan er daarom bij iedereen anders uit zien.

 

Ik geef tijdens de les daarom altijd opties en houd er ook rekening mee als je vanwege een blessure bepaalde houdingen niet kunt. Ik vind het erg belangrijk dat je zelf gaat ontdekken wat wel of niet goed voor jou is en dat je jezelf niet vergelijkt met een ander tijdens de les. 

 

Je hoeft niet lenig te zijn

Voor yin yoga hoef je niet lenig te zijn. Voor iedereen is er een geschikte houding. Het gaat er niet om dat je met je neus naar je benen kunt komen in een vooroverbuiging. Het gaat er om dat je een (milde) rek voelt in het rekgebied waar de houding op gericht is. Als je die rek al voelt na een paar centimeter vooroverbuigen, dan is dat je houding. Door de rek een paar minuten aan te houden kan het bindweefsel spanningen loslaten en ontstaat er meer ruimte en bewegingsvrijheid in het lichaam. Het doel is niet om leniger te worden, maar om het bindweefsel te hydrateren waardoor het gezonder en soepeler wordt. 

Onrust voelen tijdens de les

Nu denk je misschien dat het ontzettend saai is om minutenlang stil te zitten in dezelfde houding. Dit is iets wat - zeker in het begin - erg lastig kan zijn. Toch hoor ik vaak van mensen dat ze al in de eerste les wat tot rust kunnen komen. Het is helemaal niet erg als je aandacht afdwaalt of er allerlei gedachten in je op komen. Dat is heel normaal. Dus als je onrust of weerstand voelt tijdens de les, weet dan dat je daar absoluut niet alleen in bent (ook ik heb dat nog regelmatig!), en weet dat het niet betekent dat je iets niet goed doet. Tijdens de les help ik je om steeds weer terug te komen, zodat je die focus van de aandacht traint. 

Omdat ons hele leven vaak erg 'yang' is, is het belangrijk om daar voldoende 'yin' tegenover te zetten. Zodat we meer in balans komen, weer leren omgaan met stilte en beter kunnen luisteren naar ons lichaam.

 

Nuchter en no-nonsense

Mijn yin yoga lessen zijn nuchter, je leert juist om meer aandacht te hebben voor je lichaam en in het hier en nu te zijn. Er is veel aandacht voor de fysieke ervaring en de ademhaling. De lessen zijn niet 'zweverig'. 

Ik nodig je van harte uit om te ervaren wat yin yoga voor jou kan betekenen. De videoles hieronder laat je kennismaken met yin yoga (en met mij). Deze les is speciaal voor mensen die weinig of geen ervaring hebben met (yin) yoga. Want hoewel ervaring niet nodig is, geef ik in deze les net wat meer uitleg over wat belangrijk is om rekening mee te houden tijdens yin yoga.  

De les is een opname van een live les via Zoom, de videokwaliteit is daarom niet super goed. Ik hoor heel graag wat je van de les vond, laat het me ook gerust weten als je vragen of opmerkingen hebt! 

bottom of page