top of page
ocean-984524_1280_edited.jpg

WORKSHOP LYMFESTELSEL 

In een 2 uur durende online workshop maak je kennis met het lymfestelsel en leer je simpele maar zeer effectieve technieken om zelf jouw lymfeflow een boost te geven 

Deze workshop kreeg gemiddeld het cijfer 8,5 van de deelnemers! 

Rarely is there a disease which is not due to lymphatic obstruction”

Andreas Mortiz

Heb je last van onderstaande klachten? Misschien functioneert jouw lymfesysteem niet optimaal

 

 • (chronische) pijnklachten zoals hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, pijnlijke gewrichten

 • darmklachten/spijsverteringsklachten 

 • (chronische) ontstekingen

 • stijve, pijnlijke spieren, snel last van verzuring

 • moeite om gewicht te verliezen (je lichaam wil vetcellen vasthouden omdat afvalstoffen daarin veilig zijn opgeslagen!)

lymfe hoofd nek.jpg

Het stelsel van lymfevaten wordt wel eens vergeleken met het riool. Je kunt je voorstellen dat het niet zo fijn is als hier blokkades in ontstaan. Misschien heb je wel eens last gehad van een verstopte afvoer in de keuken, en heb je gezien welke rotzooi er vrij komt als de afvoer wordt ontstopt.

Het lymfesysteem zorgt in ons lichaam voor het afvoeren van toxines. Afvalstoffen die ontstaan in het stofwisselingsproces, hormonen die afgebroken moeten worden, etc. Deze stoffen moeten door het lichaam worden uitgescheiden. Het is belangrijk dat de cellen van ons lichaam in een gezond milieu leven.

 

Lymfevaten bevinden zich, net als bloedvaten, in ons hele lichaam. Als de lymfestroom op een bepaalde plek in het lichaam stagneert, kunnen er (pijn)klachten ontstaan (ook elders in het lichaam).  Klachten die kunnen ontstaan zijn bijvoorbeeld:

 • (chronische) pijnklachten, denk aan hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, pijnlijke gewrichten

 • darmklachten/spijsverteringsklachten 

 • (chronische) ontstekingen

 • stijve, pijnlijke spieren, snel last van verzuring

 • moeite om gewicht te verliezen (je lichaam wil vetcellen vasthouden omdat afvalstoffen daarin veilig zijn opgeslagen!)

Heb je last van (één van) bovenstaande klachten? Dan is de workshop lymfe misschien iets voor jou. Als je ernstige klachten hebt, overleg dan a.u.b. eerst met je arts of therapeut of deze workshop voor jou geschikt is!

In deze online workshop leer ik je hoe het lymfestelstel werkt, waarom het zo belangrijk is en hoe je zorgt voor een gezond lymfesysteem. Ik leer je hele simpele technieken waarmee je zelf kunt zorgen voor een betere lymfestroom. Geen yoga houdingen, maar wel simpele oefeningen die iedereen kan doen en waardoor je jezelf beter voelt (dat is wat ik je graag wil mee geven!)

Praktische info:

 • Deze live online workshop is inmiddels geweest. Heb je deze gemist? Niet getreurd, je kunt de workshop nog terugkijken! Klik op de knop AANMELDEN onder aan deze pagina en vermeld in je mail a.u.b. je 06 -nummer zodat ik je een betaalverzoek kan sturen. Je ontvangt daarna zo snel mogelijk de terugkijklink voor de workshop.  

 • Je hebt niets nodig, zorg alleen dat je gemakkelijke kleding aan hebt. De meeste oefeningen doen we zittend op een matje, kussen of stoel. Sommige oefeningen zijn staand. 

 • Kosten: € 20,- (betaling via een betaalverzoek)

 

Heb je nog vragen, stuur dan gerust even een mailtje naar stefanie@yinyogawinterswijk.nl of appje naar 06-12507834

Deelnemers over de lymfe workshop:

“Vanmorgen jouw lymfe workshop gedaan .... Wauw, er gebeurde echt van alles in mijn lijf.. voelde echt fijn. Wist er wel iets van en had het ook al eens ervaren bij de fysio, maar echt fijne tools om bij jezelf te doen. Bedankt :-)"

“Ik had na de workshop meer energie."

“Ik zou de workshop zeker aanraden aan andere mensen.

Het is een tool om goed voor jezelf te zorgen."

“Ik vond je workshop heel leuk om te volgen, ik wist al wel het een en ander over het lymfesysteem vanuit mijn opleiding, maar dit was toch weer een andere invalshoek met fijne oefeningen en je hebt het heel duidelijk uitgelegd."

“Je vertelde het heel rustig en duidelijk, de workshop is inhoudelijk goed."

bottom of page