top of page

De kracht van yoga nidra

Yoga nidra - ook wel slaapyoga genoemd - wordt steeds bekender en geliefder. En terecht, want de kracht van yoga nidra is groot.


Wat is yoga nidra?

Yoga nidra is geen actieve vorm van yoga maar een geleide meditatie. Je hoeft alleen maar comfortabel te gaan liggen en te luisteren. Zo wordt je meegenomen op een diep ontspannen reis door je lichaam en kom je uit op een plek waar je alles echt even helemaal kunt loslaten. Hier kun je een intentie plaatsen, zodat je onderbewuste gaat aantrekken wat jij diep van binnen wil.

Wat doet yoga nidra?

Tijdens een yoga nidra sessie valt je lichaam als het ware in slaap. Je mind blijft daarbij wakker terwijl je hersenen de langzame en herstellende hersengolven van de theta en delta staat bereiken. Er wordt gezegd dat één yoga nidra sessie gelijk staat aan 3-4 uur slaap. Door de diepe ontspanning die je bereikt wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam geactiveerd. Yoga nidra is daarom heel heilzaam. Yoga nidra bevordert je slaap en zorgt voor de aanmaak van geluk bevorderende neurotransmitters zoals dopamine.


Yin yoga en yoga nidra: een heerlijke combinatie voor het loslaten van spanningen en wegzakken in een diepe ontspanning

Yin yoga is een rustige vorm van yoga waarbij de houdingen 3-5 minuten worden aangehouden. Door een milde strekking op te zoeken, worden spanningen uit het bindweefsel losgelaten en raakt het bindweefsel beter gehydrateerd. ​

Door langere tijd in een houding te blijven kun je echt naar binnen keren, de stilte in jezelf opzoeken en je overgeven aan het moment.

Yin yoga en yoga nidra zijn daarom perfect te combineren. Door de houdingen is er meer ruimte ontstaan in het lichaam en ben je al wat meer in je lijf geland. Doordat je al tot rust bent gekomen, zul je je makkelijker kunnen overgeven aan de ultieme ontspanning van yoga nidra.


55 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page